Extra onderwijsaanbod

Burgerschap

Het is zover! Ook bij het LOVK duiken we burgerschap in. In VoortVarend bleken al veel onderwerpen aan bod te komen. Om iedereen bewust te maken van deze onderwerpen hebben we een uitbreiding op de bestaande activiteiten in VoortVarend gemaakt. Ook hebben we per half jaar een boek van Kikker uitgewerkt en daar activiteiten bij ontwikkeld.  U kunt gewoon verder werken waar u gebleven bent en de suggesties hierin meenemen. 

Voor vragen en het delen van leuk beeldmateriaal kunt u bij uw eigen mentor terecht. 

Linkjes Burgerschap VoortVarend

Themapakketten

Als extra lesmateriaal rondom de vier seizoenen en de decembermaand, bieden wij themapakketten aan, voor groep 1 en 2.

Het pakket met Knuffie naar het internaat kunt u als ouder inzetten om uw kind voor te bereiden op het wonen in een internaat.

In de lessen van de themapakketten wordt verwezen naar digitale ondersteuning. De links naar de websites vindt u hier onder.

Voor meer informatie over het werken met deze pakketten kunt u bij de mentor terecht.

Themapakketten Groep 1 Themapakketten Groep 2

  

Met Knuffie naar het internaat

  

 

 

Monkey Moves

Het komende jaar zal  Monkey Moves, een multisport aanbieder gespecialiseerd in het jonge kind, speciaal voor aan boord videolessen maken.  Deze kunnen naast het lespakket gebruikt worden. De kinderen kunnen in hun eigen beweegpaspoort krullen zetten en stickers plakken. De lessen worden per vaardigheid aangeboden. Bij de eerste serie lessen staat Atletiek centraal. Start met het lezen van de kennismakingsbrief en het bekijken van het introductiefilmpje

We wensen u en uw kind(eren) alvast veel beweegplezier toe.

Atletiek Basketbal Free Running Voetbal Hockey

   

Klim en klauter Judo Volleybal

 

 

Handpop Woolly wordt gebruikt bij de Engelse lessen

Lessen Engels

De Engelse lessen met Woolly's World komen beschikbaar via uw mentor. Deze lessen zijn bedoeld om onze varende kinderen kennis te laten maken met de Engelse taal. In de lesactiviteiten wordt veel gebruik gemaakt van digitale ondersteuning waardoor de kinderen als het ware ondergedompeld worden in een rijk taalbad. Op deze manier willen we de kinderen nog beter aan laten sluiten bij het onderwijs op de reguliere basisscholen waar op steeds grotere schaal Engels wordt gegeven in de onderbouw. U kunt er zelf voor kiezen of u wel of niet aan de slag wilt met Woolly's World. 

Linkjes Engels groep 1 Linkjes Engels groep 2

 

 

 

Muziek DVD's VoortVarend

U kunt hier de liedjes en geluidsfragmenten, behorende bij de muzieklessen van het onderwijsleerpakket 'VoortVarend', bekijken en beluisteren. 

Muziek DVD 1 Muziek DVD 2 Muziek DVD 3 Muziek DVD 4

 

 

 

Groep 3

Kinderen mogen tot en met het schooljaar waarin zij zeven jaar worden bij de LOVK ingeschreven staan. Daardoor is het mogelijk om – onder voorwaarden die met het welzijn van het kind te maken hebben – de leerstof voor groep 3 aan boord te doen. Indien hier ambitie voor is kan contact opgenomen worden met de mentor. De LOVK werkt met het protocol groep 3 aan boord. In goed overleg wordt naar aanleiding van dit protocol gekeken of groep 3 aan boord haalbaar is.

 

Beslissingsprocedure