Leden medezeggenschapsraad

Oudergeleding

Roelfina Ooms (lid)

Ik ben Roelfina Ooms, en vaar samen met mijn man op het m/s Kogge. Onze oudste zoon Taro is 6 jaar en is dit jaar begonnen op het schippersinternaat in Zwijndrecht. Onze dochter Lucy is 3 jaar en volgt de lespakketten van het LOVK en mag sinds kort naar school op de ligplaatsscholen. Onze jongste dochter Iva is net een half jaar. Ik werd benaderd door onze mentor vanuit het LOVK of ik het zag zitten om bij de MR te gaan. Ik had geen idee wat het inhield en wat me te wachten stond. Het lijkt me vooral leerzaam om meer te weten te komen wat er allemaal speelt achter de schermen van de school. Wij hebben zelf fijne ervaringen met de mentor en leerkrachten die ons hebben geholpen met het onderwijs aan boord voor onze oudste zoon omdat hij speciaal onderwijs volgde en niet altijd aanwezig kon zijn op zijn school. En met de materialen die we kregen vanuit het LOVK hem toch konden helpen dat hij niet achter liep als hij bij ons aan boord was. En nu loopt hij vrolijk mee in groep 3 op regulier onderwijs.  Mede hierdoor weten we dat het LOVK belangrijk is voor onze kinderen. Daarom draag ik graag mijn steentje bij in de MR en om een leuke leerzame tijd tegemoet te gaan.

Roelfina is telefonisch bereikbaar op: 0613122419 

Wilma Flikweert (penningmeester)

Ik ben Wilma en vaar samen met Job op de Progresso.
Wij hebben drie kinderen, Ralph de oudste is zes. Hij gaat sinds de zomervakantie naar het internaat in Dordrecht.
We zijn met Ralph begonnen met Voortvarend, wat leuk was, maar ook een hele uitdaging.
Ik kon altijd terecht bij zijn mentor, voor advies en tips.

Lisa, onze dochter is ruim drie jaar, en is vorige week begonnen met SpelenderWijs, het nieuwe peuterpakket. Nieuwsgierig en enthousiast beginnen we hieraan. Onze jongste zoon Ryan, is een jaar.

Toen ik een paar maanden terug werd gevraagd om in de MR te komen, leek me het eerst niks voor mij. Na wat gesprekjes over wat de MR is en het bijwonen van een paar vergaderingen, is mijn interesse gewekt. Leuk om inzicht te krijgen in wat er achter de schooldeuren geregeld wordt en tegelijkertijd zelf weer wat te leren!

Wilma is telefonisch bereikbaar op:0652020007

Catharina den Ouden (secretaris)

 

Mijn naam is Catharina den Ouden. Samen met mijn man Teunis varen wij op het MVS. Lansingh. Siem, onze oudste zoon, is 7 jaar. En gaat na de vakantie naar groep 4 en woont doordeweeks op het internaat ‘de Driemaster’ in Krimpen aan den IJssel. Siem kende het internaat al goed doordat hij bijna wekelijks daar op locatie het ‘Zwanenmeer’ bezocht. Op die manier had hij al kinderen, leidsters en het gebouw leren kennen. Ondanks dat het goed gaat in groep 4 mist hij nog steeds de ongedwongen sfeer van de kleuterklas bij de LOVK. Isa onze dochter wordt eind oktober 6 en kleutert nog gezellig een ‘extra ’ jaar aan boord. En zo mogelijk bezoekt zij de ligplaatsscholen, op maandag of als ik doordeweeks een eens een nachtje thuis ben. Moos onze jongste is net 1 en houdt zich nog niet bezig met ‘schooltje doen’.

Dit wordt mijn vierde jaar binnen de MR. Het eerste jaar draaide ik mee als plaatsvervangend ouderlid, dit beviel zo goed dat ik in het schooljaar 2019-2020 vast ouderlid ben geworden. En sindsdien vervul ik de taak van secretaris. Ik vind het erg leuk om op deze manier meer betrokken te zijn bij de LOVK, en zo meer kennis te hebben van de organisatie in zijn geheel. De manier waarop de LOVK betrokken is bij onze kinderen, ervaar ik als zeer positief! Nooit is iets te veel gevraagd, en er wordt door de mentor alles gedaan om het onderwijs zo passend mogelijk te maken voor onze kinderen.

Catharina is telefonisch bereikbaar op 0642200654

Karolien Smeding (plaatsvervangend lid)

Ik ben Karolien Smeding en vaar samen met mijn man Stefan en onze twee zonen op de Diomedea. Silas is 6 jaar, die hoopt na de zomervakantie naar het internaat in Dordrecht te gaan. Hij is regelmatig op het Zwanejong geweest en het contact was altijd fijn. Manuël is bijna 3,5 en heeft net zijn eerste wenochtenden op het Zwanenjong gehad en we zijn begonnen met het nieuwe pakket SpelenderWijs. Onze mentor kwam met de vraag of ik eventueel interesse had om in de MR plaats te nemen. Eerst mocht ik een vergadering mee kijken om te zien wat het inhoudt en hoe zo'n vergadering verloopt, omdat ik geen idee had wat ik kon verwachten. Het lijkt mij erg leuk om via deze manier meer bij school betrokken te zijn. Mooi ook om daar een steentje aan bij te mogen dragen. Daarnaast zie ik meedoen met de MR ook als uitdaging voor mijzelf, iets nieuws waar ik weer iets van kan leren.

 

 

 

 

 

 

 

Joline Hoogendoorn (plaatsvervangend lid)

Hoi, ik ben Joline Hoogendoorn en vaar samen met mijn man Jan op het ms Prodigio. Samen hebben wij 4 kinderen: Enora, Julian, Ralph en Tirza. Enora (10) en Julian (8) zitten inmiddels al op het internaat in Krimpen aan den IJssel en Ralph (3) en Tirza (0) zijn nog aan boord. Ralph is ruim 3 jaar en gaat geregeld naar het Zwanenmeer en af en toe naar het Zwanenjong.

Een tijdje geleden ben ik door de mentor van Ralph benaderd voor de MR. Omdat ik geen idee had wat het precies inhoud mocht ik een vergadering bijwonen. Hier kreeg ik meer een beeld bij wat het inhoud. Ook lijkt het me leuk om meer betrokken te zijn bij het LOVK en achter de schermen mee te denken.

Leerkrachtgeleding

Ingrid Heuseveldt (voorzitter)

Ik ben Ingrid Heuseveldt en werk sinds 2012 bij de LOVK. Ik sta voor de klas en ik mag een aantal mentorkinderen begeleiden.  In september 2018 ben ik lid geworden van de MR. Het eerste jaar was erg leerzaam, omdat ik het voorzitterschap van mijn zwangere collega over moest nemen. Ik hoop de komende jaren om samen met collega's en de ouders een positieve bijdrage te kunnen leveren aan de ontwikkelingen op de LOVK. Het onderwijs blijft veranderen en groeien en het is belangrijk dat we daar met z'n allen het beste uit blijven halen. Ook voor onze schipperskinderen.

Ingrid is telefonisch te bereiken op: 0612343807

Ilonka Toers Bijns(lid)

Mijn naam is Ilonka Toers Bijns en werk sinds 2021 bij het LOVK als mentor. Hiervoor heb ik als leerkracht gewerkt op verschillende basisscholen. De laatste paar jaren op een school met dove en slechthorende kinderen waarbij ik met gebaren les gaf. Ik vind het interessant om in de MR plaats te nemen zodat ik het bedrijf ook van een andere kant leer kennen.

 Ilonka is telefonisch te bereiken op 0618739716

Mariella Heijens (notulist)

Hallo, mijn naam is Mariëlla Heijens en ik werk sinds augustus 2002 met heel veel plezier bij de LOVK  op De Groene Zwaan in Terneuzen. Ik begon bij de LOVK als leerkracht voor de klas maar inmiddels werk ik al vele jaren als mentor vanuit mijn locatie in Terneuzen.

Voor die tijd werkte ik als leerkracht voor groep 1 en 2 in Dordrecht en Rotterdam maar ik ben ook nog leerkracht geweest in Seattle, De Verenigde Staten en in Muscat, Oman.

Ik ben nog niet eerder lid geweest van de MR en ben dan ook zeer benieuwd wat we samen kunnen betekenen voor ouders en collega’s van de LOVK.

Mariëlla is telefonisch te bereiken op: 0610990218